Header fietser

Nieuws

Nieuwsbericht - 22 januari 2020

Nederlandse aanpak circulaire economie verdient internationale navolging

Slechts een kleine negen procent van de wereldeconomie is op dit moment circulair. En dat is minder dan een tijdje terug. Het hergebruik van producten en grondstoffen loopt wereldwijd terug. Dat blijkt uit een studie van Circle Economy, gepresenteerd op het World Economic Forum in Davos deze week.

“Er dreigt een globale ramp als de mensheid de hulpbronnen van de aarde blijft behandelen alsof ze oneindig zijn”, zo stelt Circle Economy. Voor Nederland heeft de organisatie positief nieuws. We zijn een van de weinige landen in de wereld waar een uitgebreid plan bestaat voor de circulaire economie. “Zo'n aanpak zou in veel meer landen en ook grensoverschrijdend doorgevoerd moeten worden”, aldus Circle Economy.

De studie wordt onderschreven door diverse grote bedrijven, organisaties en overheden. Topmannen van Philips en DSM roepen op tot meer aandacht voor deze problematiek. Philips-baas Frans van Houten pleit bijvoorbeeld voor meer internationale samenwerking voor circulaire economie en klimaat. "Bedrijven met een wereldwijde voetafdruk hebben ook de verantwoordelijkheid om circulair denken in hun bedrijfsmodellen en processen in te bedden", zegt Feike Sijbesma DSM.

Unico van Kooten

Contactpersoon
Unico van Kooten

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Circulaire economie

Circulaire economie

Klimaat

Klimaat

Europa

Europa

Recycling en restmaterialen

Recycling en restmaterialen