Nieuws

Nieuwsbericht - 6 maart 2021

AfvalHelden op Milieustraten

Week van de AfvalHelden

Vandaag staan de Helden op de milieustraten in de schijnwerper. Op diverse milieustraten in Nederland is dit reden voor een bescheiden feestje en krijgen medewerkers koeken aangeboden door Wecycle, de organisatie die in ons land de regie voert over de inzameling en recycling van e-waste. Milieustraten zijn een belangrijk onderdeel van de inzamelstructuur. Grotere stukken afval zoals oude matrassen, kastjes die niet meer geschikt zijn voor een tweede leven of een net gesnoeide haag wil je het liefst zo snel mogelijk kwijt. Dit kan op de milieustraten.

Veel milieustraten hebben het momenteel drukker dan ooit. Door het mooie weer van de afgelopen tijd, de lockdown(s), de bijbehorende opruimdrift en het feit dat er minder auto’s kunnen worden toegelaten door de coronamaatregelen, moeten bezoekers vaak langer wachten en lijkt het nog drukker.

Steek je duim op

Milieustraatmedewerkers hebben het niet altijd gemakkelijk. In sommige gemeenten moet er voor bepaalde stromen worden betaald. Als een inwoner hier niet op heeft gerekend kan dit tot irritaties leiden. Dit snapt een milieustraatmedewerker maar al te goed. Deze heeft zich ook aan de geldende regels van de gemeente te houden. Irritatie en zeker agressie hebben op zo’n moment totaal geen zin. Wij roepen daarom op om wat aardiger te zijn voor deze medewerkers, die het wel mogelijk maken dat iedereen zijn of haar afval kwijt kan. Steek wat vaker je duim op als blijk van waardering.

Daniëlle van Vleuten

Contactpersoon
Daniëlle van Vleuten

Daniëlle van Vleuten op LinkedIn

Jennifer Koster-Bos

Contactpersoon
Jennifer Koster-Bos

Jennifer Koster-Bos op LinkedIn

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Circulaire economie

Circulaire economie

Klimaat

Klimaat

Europa

Europa

Recycling en restmaterialen

Recycling en restmaterialen

Duurzame energie

Duurzame energie

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid