Header fietser

Nieuws

Nieuwsbericht - 19 mei 2021

1 juni: webinar over werking Arbocatalogus Afvalbranche

De Stichting Arbocatalogus Afvalbranche (StAA) organiseert op 1 juni een webinar over de werking van de Arbocatalogus Afvalbranche. Het webinar is speciaal bedoeld voor leidinggevenden, OR en KAM-specialisten, maar interessant voor iedereen die werkt met de arbocatalogus.

Met het webinar wil de StAA vooral personen bereiken die nog niet zo bekend zijn met de arbocatalogus of die niet (meer) weten hoe je in het online instrument kunt zoeken naar maatregelen om ongevallen te voorkomen of in elk geval te beperken.

De Arbocatalogus Afvalbranche is dé standaard voor veilig en gezond werk in onze branche. Het is een op de praktijk gebaseerd online instrument, dat maatregelen geeft voor vele, mogelijke risico’s. Een handig hulpmiddel voor werkgevers en werknemers om ongevallen te voorkomen of in elk geval te beperken. In de arbocatalogus kunnen effectieve maatregelen worden gevonden voor in de eigen RI&E geïnventariseerde risico’s.

Het webinar vindt plaats op dinsdag 1 juni om 10.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar info@arbocatalogus-afvalbranche.nl, o.v.v. naam, bedrijfsnaam, functie en e-mailadres.

Week van de Veiligheid

Het webinar vindt plaats tijdens de Week van de Veiligheid, een initiatief van de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche. De week vindt jaarlijks plaats in de eerste week van juni en loopt dit jaar van 31 mei tot en met 4 juni. Tijdens de week staat veilig en gezond werken in de afvalbranche centraal. Op diverse locaties, verspreid over het land, vragen bedrijven op een of meer dagen, op verschillende manieren extra aandacht voor de afgesproken arboregels. Regels waaraan niet alleen medewerkers zich moeten houden, maar ook leveranciers, inhuurkrachten, bezoekers en klanten. Ook wordt aandacht gegeven aan de consequenties van onveilig werk. De Vereniging Afvalbedrijven en haar leden doen mee aan de Week van de Veiligheid.

Jennifer Koster-Bos

Contactpersoon
Jennifer Koster-Bos

Jennifer Koster-Bos op LinkedIn

Daniëlle van Vleuten

Contactpersoon
Daniëlle van Vleuten

Daniëlle van Vleuten op LinkedIn

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid