Nieuws

29 augustus 2022

Vacature: Junior beleidsmedewerker

Help jij ons verder te positioneren als partner in de circulaire economie? Wil jij werken voor een sector die het verschil kan maken door afval om te zetten in nieuwe grondstoffen? Heb jij zin om je recent opgedane, theoretische kennis om te zetten in concrete acties? Dan komen we graag met jou in contact!

De Vereniging Afvalbedrijven zoekt een

Junior beleidsmedewerker

(32-38 uur)
 
Wat ga je doen?
Als junior beleidsmedewerker signaleer en analyseer je zelfstandig ontwikkelingen in beleid, wetgeving en de maatschappij waarmee afvalbedrijven worden geconfronteerd. In overleg met collega’s en leden ontwikkel je strategieën om actief op deze ontwikkelingen in te spelen. De transitie naar de circulaire economie is in volle gang. De ontwikkelingen gaan snel en dat brengt voor bedrijven uitdagingen met zich mee. Binnen de Vereniging Afvalbedrijven zorg jij er voor dat onze leden op de juiste manier met deze uitdagingen omgaan.

Ben jij dat?
Je weet snel tot de kern van ingewikkelde onderwerpen door te dringen. Je bent zorgvuldig in je werk en relaties en weet goed om te gaan met belangentegenstellingen. Je steekt graag de handen uit de mouwen, bent bereid een breed scala aan vraagstukken aan te pakken, en gaat hier resultaatgericht mee om. Daarvoor schroom je ook de inhoud van een wet- of beleidsnotitie niet. Samenwerken zit in je natuur, je weet anderen te enthousiasmeren voor jouw ideeën. Waar nodig ben je bereid een collega werk uit handen te nemen. Je hebt gevoel voor humor en bent communicatief sterk, zowel in woord als met de pen.

Wij vragen

  • Een academisch denk- en werkniveau
  • Gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen
  • 1 à 2 jaar ervaring in een vergelijkbare werkomgeving en affiniteit met de afvalsector zijn geen must, wel een pré

Wij bieden

  • Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
  • Ruimte voor eigen ideeën en initiatieven
  • Mogelijkheid om (deels) thuis te werken
  • Informele werksfeer en gemotiveerde collega’s
  • Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder pensioenopbouw en eindejaarsuitkering

Met wie werk je samen?

Het bureau van de vereniging is gevestigd in ’s-Hertogenbosch (nabij Centraal Station) en telt elf medewerkers. Het werken als team staat centraal binnen het bureau. In diverse overlegvormen werk je samen met vertegenwoordigers van de leden. Daarnaast zoek je de samenwerking op met andere brancheorganisaties en stakeholders.

Wie zijn wij?

De Vereniging Afvalbedrijven behartigt de belangen van bedrijven die actief zijn in de totale afvalketen: preventie, inzamelen, transport, sorteren, bewerken, recyclen, composteren, vergisten, verbranden en storten van afval. Als verbinder van belangen en partijen in de keten, is de Vereniging Afvalbedrijven een belangrijke partner in de transitie naar de circulaire economie. Een economie waarin het sluiten van kringlopen en het terugwinnen van grondstoffen, materialen en energie centraal staan. Meer informatie over de Vereniging Afvalbedrijven kun je vinden op deze website.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met directeur Robbert Loos, telefoon 06-22 95 96 20.
Een motivatie met CV kun je mailen naar info@verenigingafvalbedrijven.nl onder vermelding van ‘vacature junior beleidsmedewerker’ in de onderwerpregel. De eerste gesprekken vinden plaats in de tweede helft van september.

acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Robbert Loos

Contactpersoon
Robbert Loos

Robbert Loos op LinkedIn

Onze nieuwsbrief
ontvangen?

Circulaire economie

Circulaire economie

Klimaat

Klimaat

Europa

Europa

Recycling en restmaterialen

Recycling en restmaterialen

Duurzame energie

Duurzame energie

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid