23 maart 2021

VACATURE: Beleidsadviseur

De Vereniging Afvalbedrijven is de belangenbehartiger van de totale Nederlandse afvalketen. Ruim zestig bedrijven zijn lid, dit is samen twee derde van de afvalmarkt qua afvalvolume en marktaandeel. De leden werken aan: preventie, inzamelen, transport, sorteren, bewerken, recyclen, composteren, vergisten, verbranden en storten van afval.

De Vereniging Afvalbedrijven laat samen met de leden één krachtig geluid horen. Als verbinder van belangen en partijen in de keten is de vereniging een belangrijke partner in de transitie naar de circulaire economie. Het is een organisatie die – vanuit een brede visie op de circulaire economie – theorie vertaalt naar praktijk en ambitie omzet in concrete doelen. Ze zet in op samenwerken, kennisdeling en ketenaanpak. Dagelijks werken 12 medewerkers op het kantoor in Den Bosch aan een toekomst waarin circulariteit vanzelfsprekend is.

Wij zoeken een Beleidsadviseur (38u).

Als Beleidsadviseur is het jouw taak om de vereniging verder te positioneren als partner in de circulaire economie en om samen met de leden en je collega’s de visie van de vereniging te vertalen naar concrete standpunten. Je signaleert en analyseert hiervoor ontwikkelingen in beleid, wetgeving en de maatschappij. Je weet snel tot de kern van ingewikkelde onderwerpen door te dringen en ontwikkelt strategieën om op deze ontwikkelingen in te spelen. Je bent bereid een breed scala aan vraagstukken op te pakken. Belangrijke thema’s zijn bijvoorbeeld het duurzaam omgaan met grondstoffen en energie, (gescheiden) inzamelen van afval, het terugwinnen en zo efficiënt en hoogwaardig mogelijk hergebruiken van materialen en het veilig en milieuverantwoord verwerken van afval dat niet tot secundaire grondstof verwerkt kan worden.

De transitie naar de circulaire economie is in volle gang, de ontwikkelingen gaan snel en dat brengt voor de leden uitdagingen met zich mee. Jij zorgt ervoor dat de leden op de juiste manier met deze uitdagingen omgaan. Je werkt nauw samen met vertegenwoordigers van de leden en zoekt actief samenwerking op met andere brancheorganisaties en stakeholders. Je kunt hierbij denken aan het Ministerie van IenW, Rijkswaterstaat, of VNO-NCW/MKB Nederland. Je rapporteert aan de directeur.

• Een afgeronde academische opleiding
  • Circa 5 jaar relevante werkervaring
  • Gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen
  • Samenwerken zit in je natuur, je weet anderen te enthousiasmeren voor jouw ideeën
  • Je legt gemakkelijk contact en weet je punt te maken, je bent communicatief sterk, zowel in woord als in geschrift
  • Ervaring met de afvalbranche of in een brancheorganisatie is een pré

Arbeidsvoorwaarden

• Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
  • Ruimte voor eigen ideeën en initiatieven
  • Informele werksfeer en gemotiveerde collega’s
  • Salarisindicatie € 3.500-4.000 op basis van 38 uur, afhankelijk van werkervaring
  • Eventueel is het mogelijk om de functie in 32 of 36 uur in te vullen

Interesse?

Vereniging Afvalbedrijven laat zich in deze wervingsprocedure begeleiden door PolderBanen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Klaas Molenaar of Evi Gasseling via 073-8200955. Je kunt solliciteren t/m maandag 5 april met onderstaande knop. Meer informatie is te vinden op polderbanen.nl/vacature/beleidsadviseur-38u.

Onze nieuwsbrief
ontvangen?