Header fietser

Nieuwsbericht - 14 september 2021

VACATURE: Adviseur Strategische Communicatie / Perswoordvoerder

Help jij ons verder te positioneren als partner in de circulaire economie? Wil jij werken voor een sector die het verschil kan maken door afval om te zetten in nieuwe grondstoffen? Ben jij een ervaren woordvoerder die energie krijgt van vraagstukken met maatschappelijke impact? Weet jij – samen met leden en collega’s – onze visie te vertalen in concrete standpunten en een effectieve communicatieaanpak? Ben je ook in staat deze doeltreffend tot uitvoering te brengen? Onderhoud jij de juiste relaties met journalisten om daar ons verhaal kwijt te kunnen? Dan komen we graag met jou in contact.

De Vereniging Afvalbedrijven zoekt een

Adviseur Strategische Communicatie / Perswoordvoerder

Wat ga je doen?

Als adviseur signaleer en analyseer je zelfstandig ontwikkelingen en vraagstukken waarmee afvalbedrijven worden geconfronteerd. In overleg met collega’s en leden ontwikkel je communicatiestrategieën om actief op deze ontwikkelingen in te spelen. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de communicatieactiviteiten, eerste aanspreekpunt voor de pers en onderhoudt actief contact met relevante media.

Ben jij dat?

De persoon die wij zoeken neemt initiatief en steekt graag de handen uit de mouwen. Je schakelt eenvoudig van strategisch naar operationeel. Je legt gemakkelijk contact en bent een assertieve netwerker die zijn weg kent in het medialandschap. Samenwerken zit in je natuur, je weet anderen te enthousiasmeren voor jouw ideeën. Je bent flexibel en neemt waar nodig een collega werk uit handen. Je hebt gevoel voor humor en bent communicatief sterk, zowel in woord als met de pen.

Wij vragen

• Een academisch denk- en werkniveau
  • Ervaring met externe communicatie in brede zin, waarvan minimaal vijf jaar als perswoordvoerder
  • Kennis van wetgevings- en politieke processen, en affiniteit met de afvalsector zijn een pré

Wij bieden

• Een verantwoordelijke en zelfstandige functie
  • Ruimte voor eigen ideeën en initiatieven
  • Informele werksfeer en gemotiveerde collega’s
  • Goede arbeidsvoorwaarden

Met wie werk je samen?

Het bureau van de vereniging is gevestigd in ’s-Hertogenbosch (nabij Centraal Station) en telt elf medewerkers. Het werken als team staat centraal binnen het bureau. In diverse overlegvormen werk je samen met vertegenwoordigers van de leden. Je valt onder de directe verantwoordelijkheid van de directeur.

Wie zijn wij?

De Vereniging Afvalbedrijven behartigt de belangen van bedrijven die actief zijn in de totale afvalketen: preventie, inzamelen, transport, sorteren, bewerken, recyclen, composteren, vergisten, verbranden en storten van afval. Als verbinder van belangen en partijen in de keten, is de Vereniging Afvalbedrijven een belangrijke partner in de transitie naar de circulaire economie. Een economie waarin het sluiten van kringlopen en het terugwinnen van grondstoffen, materialen en energie centraal staan. Meer informatie over de Vereniging Afvalbedrijven kun je vinden onze website.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met directeur Robbert Loos, telefoon 06-22 95 96 20.
Een korte motivatie met CV kun je mailen naar info@verenigingafvalbedrijven.nl, t.a.v. R. Loos en onder vermelding van 'Vacature Strategische Communicatie / Perswoordvoerder' in de onderwerpregel. Je reactie ontvangen wij graag uiterlijk maandag 4 oktober 2021.

acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Onze nieuwsbrief
ontvangen?